3D film presentatie Archeocrypte in Bolwerk Sint Jan

Op 2 december jl. heeft wethouder Huib van Olden (gemeente ‘s-Hertogenbosch) de archeocrypte die zich in het bolwerk Sint Jan bevindt, overgedragen aan de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch. Die overdracht is bedoeld om het behoud, onderhoud en de toegankelijkheid van deze historische toegangsplek naar de stad te waarborgen. In het Bolwerk Sint-Jan is de stadsmuur en het rondeel zichtbaar gemaakt uit de 14e eeuw. Voor het verhaal van de vesting, de stad en het Bolwerk worden op vijf beeldschermen presentaties getoond, waaronder vier korte 3D film presentaties (2-talig). Ook vind je er archeologische vondsten en een belevingsroute. De archeocrypte is gratis te bezoeken. Op 21 november jl. presenteerde Erfgoed ’s-Hertogenbosch tevens een uitgebreid naslagwerk over 40 jaar archeologisch onderzoek in ’s-Hertogenbosch. Het publieksboek “s-Hertogenbosch. Stad op de schop” biedt een verrassend beeld van 40.000 jaar leven in en rond de stad. Meer informatie.

 

 

 

Ook deelnemer worden?

Word deelnemer en sluit je aan bij het brede netwerk. Voor €395 per jaar krijg je toegang tot alle diensten van Liniebreed en word je onderdeel van de ‘Liniecommunity’.

Wij helpen je graag verder met informatie over onze diensten. Stuur een bericht naar info@liniebreed.nl, of meld je aan via onderstaande button.